Η Περιοχή

O Πλαταμώνας

Η παραθαλάσσια πόλη του Πλαταμώνα βρίσκεται στη νότιο Πιερία και ο πληθυσμός της είναι περίπου 1500 κάτοικοι αριθμός που φτάνει και τις 120,000 τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό οφείλεται στο ότι ο Πλαταμώνας είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα όχι μόνο της Πιερίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Το όνομά τους προέρχεται σύμφωνα με μία εκδοχή από τα αμέτρητα πλατάνια της περιοχής και κατά μία δεύτερη εκδοχή από τις πλατιές τις παραλίες.

Το πιο γνωστό αξιοθέατο του Πλαταμώνα είναι το ομώνυμο ενετικό του κάστρο που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και στο οποίο φιλοξενείται τους θερινούς μήνες ένα μέρος του Φεστιβάλ Όλυμπου. Ο Πλαταμώνας απέχει 54χλμ από την Λάρισα και 38 από την πόλη της Κατερίνης.

Πέρα όμως από τις βραβευμένες παραλίες του ο Πλαταμώνας προσφέρετε και για όσους θέλουν να συνδυάσουν τα μπάνια του με εξορμήσεις στο βουνό. Σε μικρή απόσταση δεσπόζει το βουνό των αρχαίων 12 θεών. Ο Όλυμπος. Ορειβατικές διαδρομές , πτώσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς ,αναρρίχηση είναι μερικά από τα σπορ που μπορείτε να απολαύσετε σε συνδυασμό με την πανέμορφη φύση του μυθικού Βουνού.